Мария Капон: Вървим към кабинет. С ИТН гледаме в една посока
Вървим към кабинет. Въпросът е за политики. С ИТН гледаме в една посока и искаме ясно да я изразим в хоризонта на времето. Засега срещите ни са двустранни. За нас е важно да видим нашите приоритети в рамките на програмата на кабинета. Няма тема, по която да кажем, че не сме се разбрали. Това каза […]

Вървим към кабинет. Въпросът е за политики. С ИТН гледаме в една посока и искаме ясно да я изразим в хоризонта на времето. Засега срещите ни са двустранни. За нас е важно да видим нашите приоритети в рамките на програмата на кабинета. Няма тема, по която да кажем, че не сме се разбрали.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ Мария Капон от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, като уточни, че им предстоят срещи с „Демократична България“.

В приетия правилник се вижда един много по-силен парламентарен контрол. Министрите ще могат да дават писмен отговор само когато са в болнични или в командировка, поясни депутатът от ИБГНИ.

„Не са консултирани никакви имена. Важни са ни приоритетите. Ние гледаме в една и съща посока в икономиката – искаме да вдигнем прага за ДДС, да премахнем данък „уикенд“, да не вдигаме данъците и други. Говорим да това да създадем една добра икономическа среда, която с времето за създава икономически ръст. Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за начина, по който се актуализират пенсиите. Искаме минималното увеличение на най-ниските пенсии да бъде 369 лева. Това може да се случи в два етапа. Категорично в бюджета има пари за това. Втората стъпка е преизчисляването на пенсиите. Трябва да успеем да прекрачим малка част над инфлацията. Мисля, че имаме разбиране от „Има такъв народ“ по този въпрос“, добави тя.

„Приватизация на Банката за развитие, концесионирането на пътища – категорично не“, отсече Капон, като уточни, че това било мнението и на партията на Слави Трифонов, и на „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

„Искаме да има подкрепа за самоосигуряващите се лица и за занаятчиите“, добави тя.

„Не сме разглеждали предложението за редуциране на парламентарните заседания. Ние сме категорично против, въпреки че това е европейска практика. Но едно е да говорим за Европейския парламент, друго е да говорим за нашата действителност. Категорично сега ще си работим по старата парламентарна схема“, коментира още Мария Капон.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук