Скандал! Проф. Минеков не даде на водещата на „Още от деня“ по БНТ да му зададе въпрос
"Не получих правилния отговор от генералния директор, получих писмо в разказвателна форма. Разбрах, че това е редакционна политика на телевизията", така започна монологът на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков в предаването "Още от деня" по БНТ. Поводът бе прекъсването на програмата на Българската национална телевизия на 22 май, за да бъде излъчен брифинг […]

"Не получих правилния отговор от генералния директор, получих писмо в разказвателна форма. Разбрах, че това е редакционна политика на телевизията", така започна монологът на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков в предаването "Още от деня" по БНТ. Поводът бе прекъсването на програмата на Българската национална телевизия на 22 май, за да бъде излъчен брифинг на ГЕРБ.

"Може ли генералният директор на БНТ през ден да се появява в ефира ви, за да ни осведомява за своите чувства? Ако бяхме в нормална държава, той нямаше да разказва за своите чувства, а щеше да си подаде оставката", не спираше с назиданията си проф. Минеков.

От самото начало на разговора министърът на културата упорито не даваше възможност на водещата Надя Обретенова да проведе смислено интервю. Тонът в студиото бе висок, назидателен, на моменти подигравателен до степен, че не се разбираше за какво става дума. Минеков буквално надговаряше водещата и тя не успяваше да си задададе въпросите.

Основната нишка на тв изявата на министър бяха нападките му към генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

В един момент Минеков остави на водещата на предаването Надя Обретенова отворено писмо от 2500 души, предимно журналисти и интелектуалци, които искат оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Монологът на министъра се отплесна към семейството му и кой къде е почивал.

"Имаше много обиди към мен от генералния директор, включително относно моето семейство и моето минало. Лъжа е, че в моето семейство е имало член на ЦК на БКП. Също така нашето семейство никога не е почивало в почивни станции. Той черпи тези лични нападки от жълти медии, а те черпят информацията си от един впиянчен бивш политик", посочи министърът на културата.

От Управителния съвет на БНТ има много странни твърдения, че съм представил журналистите от БНТ като терористи и престъпници. Лъжа е, че съм казвал подобно нещо. Става въпрос за серия от лъжи. Законът не е нарушен от журналистите в БНТ, а от генералния директор, подчерта проф. Велислав Минеков.

По време на целия разговор водещата Надя Обретенова се опитваше да зададе различни въпроси, но проф. Минеков говореше едновременно с нея и я призова да го остави да каже монолога си, както е направила при монолога на Емил Кошлуков.

"Правото ми на отговор беше потиснато от Вас и мисля, че това беше целенасочено", обърна се накрая министърът на културата към Обретенова, като добави, че журналистите в БНТ са потиснати от Кошлуков.

"Аз исках да ви задам три въпроса и след това да ви оставя да правите каквото искате", каза тя в отговор.

Няма никакъв смисъл от тези въпроси, заяви в заключение проф. Велислав Минеков.

На излизане от БНТ проф. Минеков беше посрещнат от протестиращи, които искат оставката на Кошлуков.

Пред тях той заяви, че ще продължи да задава въпроси.

За оставка на Кошлуков и на СЕМ се обяви и Горан Благоев, дългогодишен водещ в БНТ. По думите му отговорност за действията на генералния директор на БНТ носят и онези, които са го назначили на този пост.
Пред протестиращите говори и режисьорката Боряна Пунчева, която подчерта, че в СЕМ не трябва да попадат хора, които са политически зависими. "С изключение на Бетина Жотева, която работеше в БНТ и хората я познават, останалите членове на СЕМ са напълно неизвестни в медиите", каза тя.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук