Себастиан Курц обсъди с Путин доставки на „Спутник V” и възможно съвместно производство
Руският президент Владимир Путин и австрийският канцлер Себастиан Курц обсъдиха в телефонен разговор борбата срещу пандемията, включително възможните доставки на руската ваксина „Спутник V” за западноевропейската страна и съвместното производство на лекарството. Това съобщи в петък пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС. „Въпросите за противодействие на разпространението на коронавирусната инфекция бяха обсъдени подробно, включително възможността за […]

Руският президент Владимир Путин и австрийският канцлер Себастиан Курц обсъдиха в телефонен разговор борбата срещу пандемията, включително възможните доставки на руската ваксина „Спутник V” за западноевропейската страна и съвместното производство на лекарството.

Това съобщи в петък пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

„Въпросите за противодействие на разпространението на коронавирусната инфекция бяха обсъдени подробно, включително възможността за доставка на руската ваксина „Спутник V” в Австрия, както и за установяване на съвместното й производство“, се казва в съобщението. „В тази връзка беше договорено по-нататъшни тесни контакти между съответните специализирани ведомства на двете страни."

Отбелязва се, че разговорът е воден по инициатива на австрийската страна.

Русия е първата в света, която регистрира ваксина срещу коронавирус на 11 август 2020 г., припомнят БГНЕС и "Фактор".

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук