Чехия забранява на гражданите си да пътуват до Южна Африка и Бразилия
Чехия ще забрани на гражданите си да пътуват до няколко африкански и южноамерикански страни, където има повишен риск от новия южноафрикански или бразилски вариант на коронавируса, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс.Правителството се опитва да забави бързо нарастващия брой на заразените с КОВИД-19, поставил под натиск болниците в страната. Законодателите обсъдиха по-строги мерки за справяне с […]

Чехия ще забрани на гражданите си да пътуват до няколко африкански и южноамерикански страни, където има повишен риск от новия южноафрикански или бразилски вариант на коронавируса, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс.

Правителството се опитва да забави бързо нарастващия брой на заразените с КОВИД-19, поставил под натиск болниците в страната. Законодателите обсъдиха по-строги мерки за справяне с разпространението на заразата.


Здравното министерство посочи, че забраната за пътуване ще влезе в сила на 26 февруари и ще трае до 11 април, с някои изключения. Тя включва страни като Ботсвана, Бразилия, Република Южна Африка, Кения, Малави, Танзания и други.

Министерството съобщи за подозрения, че при част от новите случаи може да става въпрос за южноафриканския вариант на вируса, но засега това не е потвърдено.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук