Радикалите се присламчиха към Воля и НФСБ
Две нови партии се присъединяват към коалицията между "Воля" на Веселин Марешки и НФСБ на Валери Симеонов за предстоящия парламентарен вот на 4 април. Това става ясно от решение на ЦИК от последното заседание на комисията. Така към обединението се присъединяват "Радикалдемократическа партия в България" както и Български демократичен съюз "Радикали" (БДСР). Заявлението за промяна […]

Две нови партии се присъединяват към коалицията между "Воля" на Веселин Марешки и НФСБ на Валери Симеонов за предстоящия парламентарен вот на 4 април. Това става ясно от решение на ЦИК от последното заседание на комисията.

Така към обединението се присъединяват "Радикалдемократическа партия в България" както и Български демократичен съюз "Радикали" (БДСР). Заявлението за промяна в състава на коалицията е постъпило в ЦИК на 24 февруари, като за целта от формациите са предоставили и допълнително споразумение към това за образуването на коалицията.

На 10 февруари НФСБ и "Воля" обявиха, че ще се явяват заедно на предстоящите избори. Това стана, след като ВМРО обяви, че ще участва самостоятелно в парламентарния вот.

От 2014 г. лидер на БДС "Радикали" е Цветан Манчев. Той замени популярния в миналото десен политик Евгени Бакърджиев.
Председател на РДП е Захари Петров. Най-популярната личност от РДП е бившият председател на Народното събрание, сега евродепутат от ГЕРБ/СДС Александър Йорданов.

Междувременно ЦИК реши да иска серийните номера на машините за вота от доставчика "Сиела Норма", които вече са в България и колко точно към момента са устройствата, а след това представители на комисията на място да констатират наличието на посочените бройки.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук