Вашингтон обвинява саудитския престолонаследник за смъртта на Джамал Хашоги
Очаква се Белият дом да представи по-късно днес разузнавателен доклад за убийството на журналиста на "Вашингтон пост" - Джамал Хашоги по-късно в четвъртък, съобщи NBC News, позовавайки се на неназовани служители на американската администрация. Твърди се, че администрацията на Байдън ще обвини саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в предоставяне на "зелена светлина" за убийството […]

Очаква се Белият дом да представи по-късно днес разузнавателен доклад за убийството на журналиста на "Вашингтон пост" - Джамал Хашоги по-късно в четвъртък, съобщи NBC News, позовавайки се на неназовани служители на американската администрация.

Твърди се, че администрацията на Байдън ще обвини саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман в предоставяне на "зелена светлина" за убийството на Хашоги - ход, който може да развали отношенията между Рияд и Вашингтон.

По-рано този месец прессекретарят на Белия дом Джен Саки заяви, че администрацията възнамерява да публикува "некласифициран доклад" за убийството на журналиста, описвайки го като "ужасяващо престъпление" и подчертавайки, че САЩ са готови да "променят ангажимента си" към Саудитска Арабия.

Източник: БНР

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук