Байдън отмени една от миграционните забрани на Тръмп, остави друга
Президентът на САЩ Джо Байдън отмени прокламация на предшественика си Доналд Тръмп, която възпрепятстваше много кандидати за зелена карта да влязат в САЩ, предаде Ройтерс.Тръмп издаде забраната миналата година, като каза, че тя е необходима, за да защити американските работници насред високата безработица, дължаща се на коронавирусната пандемия. Байдън отхвърли тази аргументация, като отмени забраната. […]

Президентът на САЩ Джо Байдън отмени прокламация на предшественика си Доналд Тръмп, която възпрепятстваше много кандидати за зелена карта да влязат в САЩ, предаде Ройтерс.

Тръмп издаде забраната миналата година, като каза, че тя е необходима, за да защити американските работници насред високата безработица, дължаща се на коронавирусната пандемия. Байдън отхвърли тази аргументация, като отмени забраната. Според него тя е попречила на семейства да се съберат в САЩ и е навредила на американски бизнеси.

Президентът остави обаче в действие друга забрана, касаеща повечето чужди сезонни работници. През октомври федерален съдия в Калифорния блокира забраната, въведена от Тръмп и касаеща тези чужди временни работници. Тя засегна стотици хиляди американски бизнеси, които я обжалваха в съда.

Източник: Дарикнюз

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук