Арменската опозиция обяви безсрочни протести
Протестите пред арменския парламент с искане за оставката на министър-председателя Никол Пашинян ще бъдат безсрочни, каза пред репортери лидерът на опозиционната партия "Родина", бившият директор на Националната служба за сигурност Артур Ванецян, цитиран от РИА Новости и Агенция "Фокус". "Взехме решение да блокираме булевард „Баграмян“ от двете страни, да провеждаме безсрочни протестни действия и оттук […]

Протестите пред арменския парламент с искане за оставката на министър-председателя Никол Пашинян ще бъдат безсрочни, каза пред репортери лидерът на опозиционната партия "Родина", бившият директор на Националната служба за сигурност Артур Ванецян, цитиран от РИА Новости и Агенция "Фокус".

"Взехме решение да блокираме булевард „Баграмян“ от двете страни, да провеждаме безсрочни протестни действия и оттук да управляваме всички процеси", каза той.

Ванецян призова жителите на страната да се присъединят към протестиращите.

"По един или друг начин въпросът за властта се решава в Народното събрание", добави опозиционерът.

На площад "Баграмян" пред сградата на парламента започна и изграждането на протестен палатков лагер.

Масови акции на привържениците и противниците на Пашинян започнаха в Ереван, след като Генералният щаб на въоръжените сили на Армения поиска оставката на премиера и го предупреди да не използва сила срещу народа.

Пашинян нарече тези действия „опит за държавен преврат“ и освободи от длъжност началника на Генералния щаб ген. Оник Гаспарян, но президентът Армен Саркисян не подписа указа за отстраняването му.

Предстоят разговори между лидерите на опозицията и президента в опит на държавния глава да постигне разрешаване на кризата с мирни средства.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук