Арменската опозиция излезе на улиците на Ереван в подкрепа на армията срещу Пашинян
Опозиционното „Движение за спасение на родината“ събра в четвъртък своите поддръжници на площада на Свободата в центъра на Ереван, за да поиска оставката на арменския премиер Никол Пашинян и да изрази подкрепа за армията, която по-рано призова правителството да подаде оставка, предават ТАСС и Агенция "Фокус". „Дойде часът, в който Пашинян и неговият екип трябва […]

Опозиционното „Движение за спасение на родината“ събра в четвъртък своите поддръжници на площада на Свободата в центъра на Ереван, за да поиска оставката на арменския премиер Никол Пашинян и да изрази подкрепа за армията, която по-рано призова правителството да подаде оставка, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

„Дойде часът, в който Пашинян и неговият екип трябва да си тръгнат. Подкрепяме изявлението на висшия команден състав на въоръжените сили, настояваме нашите граждани да дойдат на митинга и да разрешат въпроса днес“, заяви Ишхан Сагателян, представител на партия „Дашнакцутюн“, пред събралото се множество.

В същото време в центъра на Ереван продължава шествието на привържениците на премиера Никол Пашинян, който също събира митинг на площада на Републиката.

Въпреки трудната ситуация, обстановката в арменската столица остава като цяло спокойна, като полицията патрулира по улиците. Военните не се виждат.

По-рано в четвъртък Генералният щаб на арменските въоръжени сили излезе с изявление, в което се казва, че във връзка с настоящата ситуация военните настояват за оставката на министър-председателя и правителството. Генералният щаб заяви, че „министър-председателят и правителството не са в състояние да вземат адекватни решения в кризисната ситуация“.

Изявлението е подписано от началника на Генералния щаб на въоръжените сили Оник Гаспарян, неговите заместници, началници на отдели и корпуси.

Впоследствие Пашинян заяви, че е уволнил Гаспарян, но все още няма издаден официален документ за това, съобщават местните медии.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук