Арменската армия поиска оставката на премиера Пашинян. Той: Това е военен преврат!
Арменските въоръжени сили призоваха за оставката на премиера Никол Пашинян и неговото правителство, предават Ройтерс и БНР. В изявлението на военните се посочва, че „премиерът и правителството на Армения не са в състояние да взимат адекватни решения в тази кризисна и съдбовна за арменския народ ситуация“. От своя страна Пашинян заяви, че това изявление е […]

Арменските въоръжени сили призоваха за оставката на премиера Никол Пашинян и неговото правителство, предават Ройтерс и БНР.

В изявлението на военните се посочва, че „премиерът и правителството на Армения не са в състояние да взимат адекватни решения в тази кризисна и съдбовна за арменския народ ситуация“.

От своя страна Пашинян заяви, че това изявление е равнозначно на военен преврат и призова привържениците си да се съберат в центъра на столицата Ереван.

В обръщение към нацията, излъчено във Фейсбук, премиерът каза още, че е уволнил началника на Генералния щаб на въоръжените сили генерал-полковник Оник Гаспарян след отправения призив за оставката му.

Все още не е ясно дали армията е готова да използва сила, за да подкрепи изявлението си.

Арменският премиер беше изправен пред протести и призиви за оттегляне заради катастрофалното, според критиците му, справяне с кървавия конфликт между Азербайджан и етническите арменски сили в региона Нагорни Карабах миналата година, продължил 6 седмици и приключил в полза на Азербайджан.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук