Продължават размириците и арестите в Барселона
За 8-ма поредна вечер продължиха размириците в Барселона. На поредния протест в Барселона в подкрепа на испанския рапър Пабло Хасел, който беше арестуван миналата седмица, отново се стигна до ескалация на напрежението. Рапърът беше задържан по обвинения във възхваляване на тероризма и обида към монархията. Протестиращи хвърлиха бутилки по полицията, а журналист беше ранен. Участници […]

За 8-ма поредна вечер продължиха размириците в Барселона.

На поредния протест в Барселона в подкрепа на испанския рапър Пабло Хасел, който беше арестуван миналата седмица, отново се стигна до ескалация на напрежението. Рапърът беше задържан по обвинения във възхваляване на тероризма и обида към монархията.

Протестиращи хвърлиха бутилки по полицията, а журналист беше ранен. Участници заявиха, че не трябва да се "свързва това движение" с радикалите, които разбиват витрини.

След това протестиращите преминаха по улиците на града, настоявайки не само за освобождаването на Хасел, но и на всички задържани по време на протестите.

Само за седмица в Каталуния бяха задържани повече от сто души, една трета от тях преди това бяха изправени пред съда, а поне 33-ма са непълнолетни.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук