НФСБ се жалват: Махнете билбордовете „Магарешки винкел“, това е гавра!
Първата жалба в Районната избирателна комисия от политически субект вече е факт. Координаторът на ПП "НФСБ" Костадин Гаров официално е подал в 16 РИК искане за сваляне на неправомерно според него поставен билборд, съдържащ неподходящи изображения след разклона на пътен възел "Цалапица – Съединение" на магистрала "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg. На билборда са изобразени […]

Първата жалба в Районната избирателна комисия от политически субект вече е факт. Координаторът на ПП "НФСБ" Костадин Гаров официално е подал в 16 РИК искане за сваляне на неправомерно според него поставен билборд, съдържащ неподходящи изображения след разклона на пътен възел "Цалапица – Съединение" на магистрала "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На билборда са изобразени лидерите на "ВОЛЯ" и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов в любовна прегръдка. Има и надпис - "Магарешки винкел".

В жалбата се твърди, че изображението на билборда е в разрез с разпоредбите на Изборния кодекс и нарушава добрите нрави и морал, както и уронва авторитета на личността. Настоява се за незабавно сваляне на изображението от билборда, както и за премахването на публикация със снимка на рекламното съоръжение. Към сигнала е приложено изображение на визирания в сигнала билборд, както и са посочени координати на неговия собственик.

Районната избирателна комисия, след като разгледа жалбата и се запозна с предоставения снимков материал установи, че местонахождението на въпросния билборд се намира на територията на община "Родопи", която е в териториалния обхват на РИК 17 – Пловдив област, но в имот публична държавна собственост тъй като попада в обхвата на трасето на автомагистрала "Тракия". В този смисъл РИК-16 не е нито териториално, нито материално компетентен орган да се произнесе по така депозираната жалба, се казва в отговор.

До колкото сигналът съдържа искане за отстраняване на снимкови материали и е въпрос на произнасяне по същество на жалбата дали сочените в същата имат характера на агитационни такива, съгласно разпоредбата на чл. 185, ал. 2 от ИК, извън периода на предизборната кампания същите следва да се отправят към областния управител на област Пловдив.

Жалба № 1 е оставена без разглеждане от 16 РИК и се прехвърля по компетентност на областния управител.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук