Москва заплаши с асиметричен отговор на нови санкции от Брюксел
Отговорът на Москва на нови възможни санкции на ЕС може да е асиметричен, заяви постоянният представител на Русия към ЕС Владимир Чижов пред телевизионния канал „Россия 24“, цитиран от РИА Новости и Агенция "Фокус". "В случай на по-нататъшни разрушителни действия на Европейския съюз, Руската федерация няма да седи със скръстени ръце, но ще намери подходящи […]

Отговорът на Москва на нови възможни санкции на ЕС може да е асиметричен, заяви постоянният представител на Русия към ЕС Владимир Чижов пред телевизионния канал „Россия 24“, цитиран от РИА Новости и Агенция "Фокус".

"В случай на по-нататъшни разрушителни действия на Европейския съюз, Руската федерация няма да седи със скръстени ръце, но ще намери подходящи начини и методи за въздействие върху ситуацията," обяви Чижов.

На 22 февруари външните министри на страните от Европейския съюз се съгласиха по принцип да разширят личните санкции срещу руските граждани поради ситуацията с Алексей Навални. Очаква се те да бъдат приети при нов режим за наказване на нарушенията на правата на човека.

Според ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел подготовката ще отнеме около седмица.

Съгласно съобщения в медиите, черният списък може да включва председателя на Следствения комитет, директора на Руската гвардия, главния прокурор на Русия и ръководителя на Федералната служба за изпълнение на наказанията.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук