МЗ: Сертификат за имунизация срещу COVID-19 се получава след втората доза
Сертификат за имунизация срещу COVID-19 лицата могат да получат след приложена втора доза от ваксината. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването във връзка с множеството запитвания от граждани относно издаването на сертификата.Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да достъпи пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg - от меню „АЗ И […]

Сертификат за имунизация срещу COVID-19 лицата могат да получат след приложена втора доза от ваксината. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването във връзка с множеството запитвания от граждани относно издаването на сертификата.

Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да достъпи пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg - от меню „АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО“, подменю „МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ“. След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „ИМУНИЗАЦИИ“. Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.

От Министерството на здравеопазването поясняват, че сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати всякакви злоупотреби.

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук