Марияна Николова: Безкомпромисна съм по отношение на законността
Безкомпромисна съм по отношение на законността. Държа стриктно на нормативно установените правила. Най-важното за мен е наистина да направим честен вот, който да осигури спокойствие на гражданите свободно да изразят волята си без никакъв риск по отношение на тяхното здраве. Ще бъда безкомпромисна по отношение на контрола. Това категорично обеща вицепремиерът и министър на туризма […]

Безкомпромисна съм по отношение на законността. Държа стриктно на нормативно установените правила. Най-важното за мен е наистина да направим честен вот, който да осигури спокойствие на гражданите свободно да изразят волята си без никакъв риск по отношение на тяхното здраве. Ще бъда безкомпромисна по отношение на контрола.

Това категорично обеща вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Стана ясно, че именно тя ще отговаря за организацията на изборите, тъй като Томислав Дончев ще бъде водач на листа в Габрово.

Парламентарните избори ще се проведат на 4 април в безпрецедентните условия на пандемия. Съвсем наскоро стана готов здравният протокол, за който настояваха от ЦИК. Той бе изготвен от Министерството на здравеопазването и урежда начина, по който ще се гласува, без да има здравен риск. Уреден бе и въпросът за гласуването с мобилни урни за хората, поставени под изолация заради COVID-19. За пръв път ще се гласува и толкова масово с машини.

"Машините се намират на летището в специализиран митнически склад. Охраняват се от жандармерита. Абсолютно невъзможно е да има нерегламентиран допуск до машините. Не е възможно вмешателство. Започват проверки за годността на машините", категорична бе Николова.

Министърът изключи при установения ясен регламент да бъде допуснат хаос при броенето и попълването на гласовете от стандартните бюлетини и тези, които ще излизат от машините.

Николова отказа да отговори пряко на въпрос тя ли ще изпълнява длъжността премиер по време на предизборната кампания. Министърът и вицепремиер посочи, че когато министър-председателят отсъства, той определя заместника си за изпълняване на конкретни правомощия. Обичайно това е Томислав Дончев.

"Възложена ми е организационно-техническата част по организацията на изборите. Аз съм експертно назначение. Не участвам в листи към момента", посочи още Николова.

"В здравния протокол е описано как да се провеждат предизборните мероприятия. Най-важното е да опазим здравето на хората, не трябва да се допуска никакъв риск. Аз ще бъда безкомпромисна по отношение на законността", подчерта Николова, която заяви, че опитът и от работата в държавната администрация ще и помогне да се справи с организирането на изборите.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук