Искрен Веселинов: Явяваме се в кампанията със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти
Ние сме решени да се раздадем в тази кампания. Явяваме се със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти пред хората. Ще докажем, че патриотичната вълна не е спряла. Това заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в предаването „Още от деня“ по БНТ. Ние доведохме до много добри неща в държавата, като започнем с ръста на […]

Ние сме решени да се раздадем в тази кампания. Явяваме се със самочувствието, че сме изпълнили поетите ангажименти пред хората. Ще докажем, че патриотичната вълна не е спряла.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Ние доведохме до много добри неща в държавата, като започнем с ръста на доходите, който беше превърнат в държавна политика, добави той и уточни, че, разбира се, това е общо дело на управляващата коалиция. По думите му при друг вариант на коалицията без участието на ВМРО със сигурност нямаше да бъде приета сегашната позиция за Северна Македония. Ние и сега сме били коректив на управляващите, даде пример Веселинов с отпора на войводите срещу приемането на Истанбулската конвенция, като припомни, че документът не бе приет благодарение на ВМРО.

Не сме се състезавали за сърцето на ГЕРБ. Няма нищо по-логично от самостоятелното ни явяване, защото ние с ГЕРБ имаме ценностни различия. Управлявали сме на база подписан документ, заяви Искрен Веселинов, като добави и намесата на войводите за спирането на редица „метастази на джендър идеологията, които се появиха в редица закони“. По същия начин ще отстояваме националните интереси и в следващия парламент, категоричен беше Веселинов.

ВМРО няма да инициира скандали, гарантира още заместник-председателят на партията. Той обаче изрази съжаление, че към момента не сме свидетели на състезание на идеи, а на надпревара кой кого мрази повече.

Обезпокоителна е тази неистова ненавист. Всеки обяснява, че е най-голям враг на някой друг. Това е обезпокоително. Политиката трябва да ражда и консенсус, не трябва да ражда само омраза и противопоставяне, категоричен е Искрен Веселинов.

В отговор на въпроса с кои политически сили би се коалирала партията му, Веселинов заяви:

"Нe с;е склонни на разговор с всяка българска партия, дори тогава, когато имаме различия по отделни теми, но българският политически елит трябва да се научи да говори, да генерира консенсус по важни теми, като демография и отбрана. И ние се виждаме като гарант на този диалог."

Веселинов потвърди, че ще бъде водач на депутатската листа на ВМРО в Русе.

Очакваме на русенски терен и спортния министър, коментира той, но подчерта, че в изборната кампания ВМРО залага на феърплея. Заместник-председателят на партията не издаде кои ще бъдат имената в гражданската листа на войводите, която ще бъде представена в четвъртък, 25 февруари.

Ние не търсим хора, които просто са известни. Търсим хора, които ще бъдат продуктивни в Народното събрание, каза Искрен Веселинов и посочи, че ВМРО ще разчита на такива изявени експерти в културата, икономиката и националната сигурност.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук