Депутатите решиха: 44-ото Народно събрание да бъде закрито на 25 март
Депутатите решиха 44-ото Народно събрание да бъде закрито на 25 март, предаде Агенция "Фокус". Проектът на решение е внесен от ПГ на ГЕРБ. "За" него гласуваха 109 народни представители, "против" - 1 и "въздържали се" - 40, с което той бе приет. В периода от 8 до 24 март Народното събрание, когато е разгарът на […]

Депутатите решиха 44-ото Народно събрание да бъде закрито на 25 март, предаде Агенция "Фокус". Проектът на решение е внесен от ПГ на ГЕРБ. "За" него гласуваха 109 народни представители, "против" - 1 и "въздържали се" - 40, с което той бе приет.

В периода от 8 до 24 март Народното събрание, когато е разгарът на предизборната кампания, няма да се провеждат редовни пленарни заседания. В проекта е предвидено да остане възможността за свикване на извънредни заседания.

Конституцията предвижда заседание да може да се свиква от председателя на парламента, по искане на една пета от народните представители, по искане на президента или на Министерски съвет.

С предложението ни за работата на Народното събрание през март ще уредим възможността до работи до изтичане на мандата. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

"По този начин ще уредим възможността да работи Народното събрание до изтичане на мандата до 25 март 2021 като даваме, разбира се, и възможност при необходимост да се свикат извънредни заседания по реда на чл. 78, от Конституцията на Република България", каза още Ципов.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук