Буяр Османи пристига на необявена визита в София за преговори с Екатерина Захариева
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи пътува към София, където ще има среща с вицепремиера Екатерина Захариева. Това съобщи скопското издание "360 степени", цитирайки пресслужбата на македонското правителство. "Централна точка на преговорите се очаква да бъде планът за действие между двете държави. Повече информация за разговорите ще има при завръщането на […]

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи пътува към София, където ще има среща с вицепремиера Екатерина Захариева. Това съобщи скопското издание "360 степени", цитирайки пресслужбата на македонското правителство.

"Централна точка на преговорите се очаква да бъде планът за действие между двете държави. Повече информация за разговорите ще има при завръщането на министъра", заяви говорителят Душко Арсовски и посочи, че съгласуването на документите между двете страни за превръщането им в един план за действие е във финална фаза.

Засега няма официална информация от външното ведомство в Скопие за пътуването на Османи до София, подчертава македонското издание. Дипломат №1 на РСМ в последните дни беше на посещение в Обединените арабски емирства, след което отиде в Париж за среща със съветници на френския президент Еманюел Макрон.

През уикенда Захариева обяви, че България от месеци предлага да се проведе среща на междуправителствената комисия с Република Северна Македония, на която да се направи сериозен анализ на ситуацията.

Преди ден специалният пратеник на Скопие в София Владо Бучковски заяви за "360 степени", че Македония има реални шансове да направи пробив в блокадата след изборите в България. Според него, това би могло да стане през май-юни.

Ако този срок бъде изтърван, следващият е чак ноември - декември, защото в Македония идват местни избори, а в България през есента предстои вот за президент.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук