Боян Чуков напуска БСП огорчен: Никой не ползва моята експертиза. Това е обида!
Геополитическият анализатор Боян Чуков хвърля червената си партийна книжка, съобщи той пред Епицентър.бг.Тази сутрин Чуков е внесъл в деловодството на "Позитано" 20 своето заявление за напускане на партията, връчено в първичната му организация в "Младост". В централата на "Леге" пък Чуков е подал молбата си за напускане на Градския съвет и на ИБ на столичната […]

Геополитическият анализатор Боян Чуков хвърля червената си партийна книжка, съобщи той пред Епицентър.бг.

Тази сутрин Чуков е внесъл в деловодството на "Позитано" 20 своето заявление за напускане на партията, връчено в първичната му организация в "Младост". В централата на "Леге" пък Чуков е подал молбата си за напускане на Градския съвет и на ИБ на столичната организация на БСП. От там потвърдиха новината.

"Никой не ползва моята експертиза. Това е обида!", каза пред медията ни разочарован Чуков и допълни: "След като с моята експертиза и 5 езика не мога да намеря място в листите на една партия, а пък там се предлагат хора, които не биха ми носили дори и кафе, защо повече да стоя заедно с тези хора", обясни мотивите си пред Епицентър.бг Боян Чуков.

Заради паметта на дядо ми не мога повече да стоя в БСП, искам да бъде почтен."Аз съм се клел да работя за България, искам да работя за страната си" и ще намеря другаде реалзация, където ще оценят експертизата ми, поясни той.

Боян Чуков не се смята за предател, защото със знанията и опита, които има, ще продължи да работи за страната.

Боян Чуков е офицер от българското разузнаване. Има инженерно образование. През 80-те и 90-те години работи под дипломатическо прикритие в българските посолства в Париж и Мадрид.

Специализира в Института за политически науки в Париж, Sciences Po. В определен период е член на Националния консултативен съвет към Дипломатическия институт на Министерството на външните работи. Секретар е на съвета по национална сигурност и външнополитически съветник в две правителства на България, в кабинетите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски.

Владее френски, испански, руски, гръцки и английски език.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук