Бизнесменът Георги Чернев – втори в листата на БСП в Перник: Трябва да се чува гласа на бизнеса
Бизнесменът Георги Чернев, председател на Софийската търговско-промишлена камара, е втори в листата на БСП от гражданската квота в Перник. За това съобщи самият той във Фейсбук.Ето какво написа Георги Чернев: Здравейте приятели, Приех поканата да стана втори в листата на БСП в Перник като представител на гражданската квота.    Твърдо подкрепям листата и водача г-н […]

Бизнесменът Георги Чернев, председател на Софийската търговско-промишлена камара, е втори в листата на БСП от гражданската квота в Перник. За това съобщи самият той във Фейсбук.


Ето какво написа Георги Чернев:

Здравейте приятели,
Приех поканата да стана втори в листата на БСП в Перник като представител на гражданската квота.

  

Твърдо подкрепям листата и водача г-н Стоян Мирчев. Познавам него и неговите родители. Работя в УНСС и за мен проф. Михаил Мирчев, баща му е уважаван експерт.


Роден съм в Перник. Живея в Кладница. Завършил съм Френска езикова гимназия. След това УНСС. Работил съм в Тежко машиностроене Радомир в т.ч. мнозина ме познават и като Секретар на комсомола в Червена могила, както го наричаха комбината. Преди това работих в инженеринговата организация на завода. Бил съм директор Маркетинг. Отидох в завода по мое желание, а не по разпределение. Станах свидетел на уникално предприятие и мощности, гордост за икономиката. Не съм членувал в партия.

Представителите на бизнеса също ме познават.

Създадох Пернишката търговско-промишлена палата. След това станах зам.председател на Българската търговско-промишлена палата - отговарях за Браншовите организации, за регионалните палати и др. Председател съм на Софийска търговско-промишлена палата.

Имам добра експертиза в икономиката и маркетинга. По нататък ще Ви запозная и с моите инициативи за развитие на Гражданското общество. Постепенно, с мои коментари ще представя Програмата на БСП.

Като начало мога само да посоча, че в областта на икономиката в Програмата се предвижда създаването на Национална камара на бизнеса. Това е мое предложение, което аз съм защитавал през последните 20 години и БСП го прие в своята програма.

Възможно ли е една държава да има 5 министър председатели, пет президента, пет министри на икономиката? Не. Защо тогава бизнесът у нас е разделен на 5?

Принципът разделяй и владей е вреден за икономиката и за бизнеса. Бизнесът трябва да е опонент на управлението, да е критичен и да се чува неговия глас. България е имала закон за търговско-индустриалните камари до 1948 г. В момента е единствената страна без такъв закон и защитата на бизнеса е под всякаква критика.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук