Американският посланик Херо Мустафа откри дигитална тийн лаборатория
Дигитална лаборатория за тийнейджъри е новата инициатива на Столичната община, която ще види бял свят с подкрепата на Американското посолство у нас. На откриването бяха посланикът на САЩ Херо Мустафа и зам.-кметът по култура и образование доц. д-р Тодор Чобанов, както и Ваня Кастрева - началник РУО-София. Кметът на Район "Средец" Трайчо Трайков също присъства […]

Дигитална лаборатория за тийнейджъри е новата инициатива на Столичната община, която ще види бял свят с подкрепата на Американското посолство у нас. На откриването бяха посланикът на САЩ Херо Мустафа и зам.-кметът по култура и образование доц. д-р Тодор Чобанов, както и Ваня Кастрева - началник РУО-София. Кметът на Район "Средец" Трайчо Трайков също присъства на събитието.

Дигиталната лаборатория е дарение от Американското посолство и ще се помещава в Столичната библиотека.

Самата Херо Мустафа заяви, че проектът е много близък до сърцето й, защото Столичната библиотека е първото място, което тя е посетила, идвайки в България. Америка е направила и голямо дарение от книги. Тя се надява новото място за тийнейджъри да стимулира всички да четат и да научат повече за литературата на САЩ. Мустафа посочи, че от 2000 г. се изгражда това силно партньорство със Столичната библиотека.

"Положи се началото на дигиталната тийн лаборатория, защото това е бъдещето. Чрез нея ще можем да доставим възможност за 3D моделиране. Аз самата имам две дъщери и не мога да си представя какъв би бил животът им без досег до съвременните технологии", заяви посланикът.

Тя посочи, че американски центрове от същия тип има в Пловдив, Велико Търново и Варна.

Доц. Тодор Чобанов открои, че Столичната библиотека е една от най-бързо растящите културни институции в България. Той подчерта, че дори в пандемията не стихва мотивацията, че читателите имат нужда от такъв тип дигитализация, която да кара столичани да четат повече. Чобанов благодари на Посолството на САЩ.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук