46% от избирателите на Републиканската партия биха подкрепили партия на Тръмп
Нова анкета разкри, че лоялността на републиканските избиратели към бившия президент Доналд Тръмп остава висока, съобщава в. „Хъфингтън пост”, цитиран от БГНЕС.Ако Тръмп трябваше да създаде своя собствена политическа партия, както той смята, че множество от неговите поддръжници в Републиканстката партия биха го последвали - 46% са „за”, 27% „против” , а останалите не са […]

Нова анкета разкри, че лоялността на републиканските избиратели към бившия президент Доналд Тръмп остава висока, съобщава в. „Хъфингтън пост”, цитиран от БГНЕС.

Ако Тръмп трябваше да създаде своя собствена политическа партия, както той смята, че множество от неговите поддръжници в Републиканстката партия биха го последвали - 46% са „за”, 27% „против” , а останалите не са решили. Това показва проучване на общественото мнение, извършено от университета Съфолк и „Ю Ес Ей тудей”.

Резултатите от 1000 републиканци, които са гласували за Тръмп при загубата му за втори мандат също показаха липса на неоснователно отричане от неговите последователи за участие в обсадата на Капитолия на 6 януари.

Петдесет и осем процента от гласоподавателите на Тръмп нарекоха въстанието „предимно атака, вдъхновена от движението „Антифа”, в която участвали само няколко привърженици на Тръмп“, докато 28% го смятат за „митинг на привърженици на Тръмп, някои от които нападнаха Капитолия“.

А изследване по-рано този месец показа, че арестуваните бунтовници са били предимно активисти, подкрепящи Тръмп.

ФБР заяви, че " няма индикации ", че „Антифа” е участвало във въстанието, което доведе до поне пет смъртни случая.

Тръмп, който избегна присъда по време на втори процес за импийчмънт за подбуждане към насилие, продължава да твърди, че изборната победа му е била открадната.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук