Тръмп обявява мощно връщането си в политиката
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп може да обяви завръщането си в политиката като „кандидат-кандидат за републикански президент през 2024 г.“. Новината съобщи Аxios, позовавайки се на приближени до милиардера, предава "Дарик". Съветниците на Тръмп ще се срещнат с него в имението му Мар-а-Лаго във Флорида тази седмица, за да планират следващи политически стъпки, според […]

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп може да обяви завръщането си в политиката като „кандидат-кандидат за републикански президент през 2024 г.“. Новината съобщи Аxios, позовавайки се на приближени до милиардера, предава "Дарик".

Съветниците на Тръмп ще се срещнат с него в имението му Мар-а-Лаго във Флорида тази седмица, за да планират следващи политически стъпки, според изданието.

Съюзниците на Тръмп отбелязват, че първата му реч на политик след напускането на президентския пост "ще бъде демонстрация на сила". В обръщението си Тръмп ще обърне внимание, че въпреки загубата на профила си в Twitter и на Овалния кабинет, той все още отговаря за случващото се в страната.

Речта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Консервативната конференция на консервативните кръгове (CPAC) в Орландо, Флорида, ще демонстрира централната му роля в Републиканската партия и че всъщност той е „най-вероятният републикански кандидат“ на президентските избори през 2024 г.

Това съобщи порталът Axios, позовавайки се на представители на политическия кръг на бившия лидер на страната, информиар ТАСС.

Така един от съветниците на републиканеца нарече предстоящата реч, която ще бъде първата публична изява на Тръмп от края на мандата му на президент на САЩ, „демонстрация на сила“. Според него основното послание на речта на бившия президент ще се свежда до факта, че той "все още стои начело" на партията, въпреки факта, че е трябвало да напусне Белия дом, след като е загубил изборите.

Освен това, Тръмп, според портала, планира да започне да "урежда сметките" с онези републиканци, които се отвърнаха от него в разгара на импийчмънта или открито му се противопоставиха.

Според неговите съветници обикновените членове на партията и избирателите остават верни на бившия глава на Белия дом както никога досега и са готови да застанат на негова страна в конфронтация с онези републикански политици, които се опитаха да се отклонят от линията, преследвана от Тръмп.

В тази връзка бившият президент ще може да използва влиянието си, за да подкрепи лоялни кандидати на предстоящите междинни избори през 2022 г. и да лиши от подкрепа недолюбваните републиканци. Доналд Тръмп: В Twitter стана скучно, няма да се връщам, но Parler ме очаква Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не възнамерява да се връща в Twitter.

По думите му в платформата вече станало много ску... Прочети повече "Тръмп по същество е Републиканската партия", каза неговиятсъветник Джейсън Милър пред портала. "Единственият разрив, който съществува, е разделението между политиците във Вашингтон и обикновените републиканци в цялата страна. Ако атакувате президента Тръмп, значи атакувате обикновените републиканци", каза той.

„В много отношения, както през 2016 г., отново предизвикваме Вашингтон", обясни друг представител на обкръжението му значението на предполагаемата политическа тактика на Тръмп.Тръмп ще говори на конференцията на CPAC в Орландо на 28 февруари, съобщи CNN , позовавайки се на източник.

Според канала той ще говори за бъдещето на Републиканската партия и консервативното движение. Освен това се очаква бившият шеф на Белия дом да атакува миграционната политика на настоящия президент на САЩ, демократът Джо Байдън, с остри критики.

По-рано Тръмп в писмено изявление също критикува остро лидера на републиканското малцинство в американския сенат Мич Макконъл (от щата Кентъки), като го обвини, че не може да упражнява воля, а също така посочи липсата му на " политическа интуиция, мъдрост и умения. " Според бившия президент на САЩ това доведе до факта, че републиканците загубиха мнозинството в горната камара на американския конгрес.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук