Самоубийствата в Брюксел са се увеличили с 20% от началото на пандемията
Броят на самоубийствата в Брюксел е нараснал с 20 на сто от началото на епидемията. Това съобщиха местни медии, като се позоваха на данни от столичната прокуратура, предават БНР и БТА. Отбелязва се, че последните дни са дали поредното доказателство за изчерпване на търпението на хората към въведените ограничения срещу разпространението на заразата. Медиите в […]

Броят на самоубийствата в Брюксел е нараснал с 20 на сто от началото на епидемията. Това съобщиха местни медии, като се позоваха на данни от столичната прокуратура, предават БНР и БТА.

Отбелязва се, че последните дни са дали поредното доказателство за изчерпване на търпението на хората към въведените ограничения срещу разпространението на заразата.

Медиите в страната днес отделят широко внимание на пресконференцията, свикана в понеделник от премиера Александер де Кро, на която бе изяснено, че облекчения не може да се очакват преди април-май.

Статиите в националната преса показват растящия политически натиск над правителството да преразгледа мерките. Партии от опозицията и от мнозинството настояват ограниченията да не бъдат съобразявани единствено с мнението на вирусолозите и математиците, а и с оценките за душевното състояние на гражданите.

В петък белгийският щаб за борба с епидемията ще заседава за пореден път, но намаляват очакванията, че ще бъдат приети решения за облекчаване на мерките.
Затоплянето на времето в последните дни доведе до масови нарушения на противоепидемичните правила, а властите се оказаха безсилни да глобят нарушителите.

Здравните специалисти отбелязват, че ако премахването на мерките не бъде последователно и внимателно обмислено, страната лесно ще навлезе в трета епидемична вълна. По тяхно мнение днес най-голямата опасност е значителното разпространение на британския щам на вируса на Covid.

Според тях са необходими още няколко седмици търпение, а после може да се пристъпи към последното плавно премахване на ограниченията, след което "няма да има връщане назад".

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук