Румънско издание: Интересът на българите към имунизацията срещу COVID-19 се увеличи изненадващо
Решението на българското правителство да се откаже от стратегията за поетапна ваксинация и да предложи имунизация срещу COVID-19 на всеки, който пожелае, доведе до увеличаване на броя на желаещите да си поставят ваксина срещу коронавируса, коментира румънският вестник Adevarul, цитиран от Агенция "Фокус". Изправено пред липсата на интерес към имунизацията срещу COVID-19, българското правителство реши […]

Решението на българското правителство да се откаже от стратегията за поетапна ваксинация и да предложи имунизация срещу COVID-19 на всеки, който пожелае, доведе до увеличаване на броя на желаещите да си поставят ваксина срещу коронавируса, коментира румънският вестник Adevarul, цитиран от Агенция "Фокус".

Изправено пред липсата на интерес към имунизацията срещу COVID-19, българското правителство реши в петък да отвори центрове за ваксинация за всички граждани, без оглед възраст или професия. Засега решението се оказва добро – в страната вече са ваксинирани 33 хил. души.

От редакцията припомнят, че през шестте седмици на поетапна ваксинация само 90 000 души са се явили в центровете за ваксинация. Според данни от премиера Бойко Борисов това са едва 10% от хората, които по план е трябвало да бъдат ваксинирани.

Преди промяната на стратегията, България бе в третата и четвъртата фаза на процеса на ваксинация, в които се предвиждаше имунизацията на хора над 65 години, на служители в областта на сигурността и тези в ключовите сектори на икономиката.

Според анкети около половината българи отказват да се ваксинират срещу COVID-19.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук