Петър Москов: Живеем в диктатура на малцинствата
Лидерът на КОД Петър Москов представи пред журналисти водача на листата на партия КОД в Русе Александър Кондев. Кондев е на 36 години завършил е немската гимназия в Русе, а висшето си образование получава в Икономическия институт във Варна, специалност туризъм. В момента заема длъжност връзки с обществеността Туристическия център към общината. Специалистът по информатика […]

Лидерът на КОД Петър Москов представи пред журналисти водача на листата на партия КОД в Русе Александър Кондев. Кондев е на 36 години завършил е немската гимназия в Русе, а висшето си образование получава в Икономическия институт във Варна, специалност туризъм. В момента заема длъжност връзки с обществеността Туристическия център към общината. Специалистът по информатика е един от учредителите на Консервативно обединение на десницата в града. Това съобщават от партията.

В момента живеем в диктатура на различни малцинства, заяви Петър Москов на пресконференция в Русе. Трябва да спрем да наричаме капризите права и свободи. Разказът: „моите права са такива, които аз си ги измисля“ и „всяко малцинство има права, но няма задължения“ няма нищо общо с автентичната идея за човешките права и свободи. Никой не пита какви са задълженията. Идеята да се разделя обществото на всякакви малцинства: етническо, сексуално, религиозно, за да се противопоставят на мнозинството, е огромен риск за демокрацията, обясни Москов.

КОД е връщане към истинската дясна идея за рестартирането на държавата, обясни още лидерът на консерваторите.

Според Москов дясното, консервативно рестартирането на държавата става през:
- скъсването на връзките с номенклатура на бившата тоталитарна държава, на БКП и ДС.
- Въвеждане на образователен ценз при гласуване
- ясно разписване на ангажиментите на бизнеса и на държавата

Така Москов подреди приоритетите на Консервативно обединение на десницата. Според него, в момента държавата е „Джунгла от институции пред всеки предприемач“, което задушава дребния и средния бизнес у нас. КОД предлага въвеждането на Единен кодекс на държавните изисквания към малкия и средния бизнес. Такъв документ ще осигури пълна прозрачност и свобода на инициативата. Всеки, който е покрил изискванията просто ще уведомява държавата, че започва дейност, а задължение на институциите остава да контролират изпълнението на правилата, без да имат възможност за промени, различни тълкувания, искане на допълнителни такси или поставяне на нови условия.

Неграмотният вот корумпира държавното управление, борбата с неграмотния вот е борба с корупцията, пропитата със зависимости от ДС и бившата БКП държава е борба с корупцията.

Заместник председателят на КОД Боян Стефанов се възмути от Обществения договор, който либералите се опитват да наложат. Според него, това са само кратковременни правила, които не са свързани нито с традицията, нито с отговорното отношение към бъдещето, а задоволяват единствено моментни капризи на определени малцинства, каквото е искането за узаконяване на еднополовите бракове. Истинският Обществен договор, според него „трябва да включва нашите предци и нашите наследници, традициите и грижата за бъдещето“.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук