Двама футболни конкурента днес рамо до рамо в пловдивската листа на БСП
Лидерът на БСП Корнелия Нинова нахлу в терена на Борисов и направи изненадващи ходове, вкарвайки в листите на БСП от гражданската квота изявени футболисти от различни клубове. Буквално под носа на премиера, известен със страстта си към най-масовата игра, Нинова привлече футболни легенди заедно с техните агитки. В София под шапката на БСП ръка си […]

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нахлу в терена на Борисов и направи изненадващи ходове, вкарвайки в листите на БСП от гражданската квота изявени футболисти от различни клубове. Буквално под носа на премиера, известен със страстта си към най-масовата игра, Нинова привлече футболни легенди заедно с техните агитки. В София под шапката на БСП ръка си подадаха "Левски" и ЦСКА, а в Пловдив - "Локо" и "Ботев".

Две футболни легенди на Пловдив се открояват в листата на БСП с кандидатите за Народното събрание от Града под тепетата.

Изпълнителното бюро на БСП гласува нова листа с кандидати за народни представители от Пловдив. Листата бе одобрена служебно, след като бяха установени нарушения при първоначалната подредба.

В обновената пловдивска кандидатска листа двама бивши конкуренти от футболния терен днес са лица на Столетницата и ще се състезават за депутатски места в 45-ия парламент.

Двамата ветерани са част от неизменното пловдивско дерби „Битката за Пловдив“, в което един срещу друг през времето винаги са били като част от отборите на „Локо“ и „Ботев“. Сега легендарните играчи са един до друг в социалистическата листа в борбата срещу ГЕРБ.

Георги Георгиев-Гецата е в националния ни тим, заел 4-то място в света на Мондиал ’94 в САЩ. Той има изиграни над 100 мача и за френския „Мюлюз“, владее перфектно френски език. След края на спортната си кариера е бил президент на „Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София. Гецата е едно от най-значимите имена в историята на „Ботев“-Пловдив.

Другата легенда на пловдивската футболна кауза е Любо Корадов – една от емблемите на „Локомотив“- Пловдив, останал верен на отбора си през целия си живот. Той заема 10-то място в листата на БСП. Корадов е юношески и младежки национал, изиграл е през активната си кариера близо 100 мача за „Локо“ и останал в съзнанието на спортната общественост като култовия дефанзивен халф на отбора си.

Днес Корадов е популярен и уважаван бизнесмен, притежава розоварна в Мъглиж, където отглежда 1 000 декара етерично-маслени култури. Корадов по време на кампаниите по прибиране и преработка на културите наема по 400 човека в Розовата долина, на които осигурява доходи.

Водач на листата е лидерът на БСП Корнелия Нинова, следвана от проф. Иво Христов, досегашен червен депутат. На трето място е пловдивският социалист Иван Петков, популярен като Иван Бебето.

Групата на Георги Гергов остана извън листата на БСП, а опитите за саботаж от кръга около него бяха осуетени с новата подредба на кандидат-депутатите.

Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път и това е факт. Така тя спази обещанието си за обновление в организацията.

С новата листа от кандидати без зависимости и обвързаности бе даден шанс на Пловдив за ново политическо представителство, съобразено с новия курс на партия.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук