Проф. Младен Григоров: Само чрез ваксинация или преболедуване ще се преборим с вируса
Само чрез ваксинация или преболедуване ще се преборим с вируса. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ проф. Младен Григоров, кардиолог. Големите въпросителни са свързани с мутацията от Южна Африка, предупреди той. Интересно е също колко време ще трае ваксината и кога ще трябва да се ваксинираме отново, коментира още той. „Друг […]

Само чрез ваксинация или преболедуване ще се преборим с вируса. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ проф. Младен Григоров, кардиолог. Големите въпросителни са свързани с мутацията от Южна Африка, предупреди той. Интересно е също колко време ще трае ваксината и кога ще трябва да се ваксинираме отново, коментира още той.

„Друг е въпросът до колко е вярно, че след една година ще се наложи да се ваксинираме отново, както се случва при обикновения грип. Нямаме никакви категорични данни за продължителността на ваксинационния период. Говори се, че за някои от ваксините този срок е около една година, което е добре, но дори да се наложи да се ваксинираме отново догодина, пак ще е по-приемливо, от колкото целия мор, на който бяхме свидетели преди половин година“, коментира той.

Според проф. Младен Григоров хигиенните навици и уважението на личното пространство на човека до нас са нещата, които научихме от коронавируса.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук