Политологът Любомир Стефанов: Слави Трифонов няма ясна програма и политика
Изборната активност ще повлияе на броя на партиите, които ще влязат в Народното събрание, както и колко от тях ще са част от голямото коалиционно споразумение. Това заяви пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов. "Един от претендентите за топ 4 в парламента е партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ". Тя се отличава с това, […]

Изборната активност ще повлияе на броя на партиите, които ще влязат в Народното събрание, както и колко от тях ще са част от голямото коалиционно споразумение. Това заяви пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов.

"Един от претендентите за топ 4 в парламента е партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ". Тя се отличава с това, че няма ясна програма и политика. Константни са само посланията, че няма да работят с редица партии", разкри политическият експерт.

Предстои коалицията на Валери Симеонов и Веселин Марешки да се тества на терен. Коалицията ВОЛЯ и НФСБ има потенциал и скрит вот, подобен на този на АТАКА преди години. Предложенията на двете партии са исканията на всеки български гражданин - безплатно здравеопазване и лекарства за деца и възрастни, както и ръст на минималните заплати, но те са чист популизъм. Да не забравяме, че Симеонов има телевизия, а Марешки уникално регионално присъствие, съобщи Любомир Стефанов.

Голямата изненада няма да е партията на Слави Трифонов, а резултатът на коалицията между ВОЛЯ и НФСБ, категоричен бе политологът.

"Със сигурност имаше неприятно изненадани от решението на ВМРО да се явят самостоятелно на изборите. Това обаче беше логичен ход от страна на патриотите - те тестваха самостоятелното си явяване на последните европейски и местни избори", разкри Любомир Стефанов.

"Това са първите парламентарни избори, които Цветан Цветанов няма да организира за ГЕРБ, но всичко друго ще е нормално. ГЕРБ участват в избори от над 10 години, а умората се усеща. Предстои да видим заявката им за млади и свежи лица в листите", завърши политологът.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук