Изненади в листата на ГЕРБ-Пловдив. Води Борисов, следват го Иван Тотев, Радомир Чолаков
Премиерът Бойко Борисов води листата на ГЕРБ в Пловдив.На второ място след него е бившият кмет и градски лидер на партията Иван Тотев. Голямата изненада е третият. Според информация на БНТ това е Радомир Чолаков. Той е бивш юрист който от години работи в частния бизнес. Бил е изпълнителен директор на "Каолин". Чолаков е носител на […]

Премиерът Бойко Борисов води листата на ГЕРБ в Пловдив.

На второ място след него е бившият кмет и градски лидер на партията Иван Тотев.

Голямата изненада е третият. Според информация на БНТ това е Радомир Чолаков. Той е бивш юрист който от години работи в частния бизнес. Бил е изпълнителен директор на "Каолин". Чолаков е носител на Ордена на пловдивската епархия "Св. апостол Ерм".


Тримата кандидати са посочени в предпоследния вариант на листата, научи „Марица”. В местната организация обаче очакваха снощи Борисов да прегледа списъка, за да определи окончателно първите десетима, и не изключваха, че може да го пренареди.

В списъка са още и досегашните депутати от Пловдив Вежди Рашидов, Спас Гърневски и Димитър Лазаров. Шестото място е отредено за коалиционния партньор СДС, като изненадващо фаворит за него е бившият председател на съюза Пламен Юруков.

В десетката са още председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на Дирекция за социално подпомагане в Пловдив Надя Танева.

Председателят на Парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова и Атанас Ташков не са сред първите десетте в листата. За Менда Стоянова, която от първия ден на управлението на ГЕРБ е в парламента, се говори от доста време, че сама е пожелала да се оттегли.

В 44-тото Народно събрание ГЕРБ има петима свои представители от Пловдив от общо 11 мандата. В партията вярват, че могат да повторят този резултат и на изборите на 4 април.

На изборите през 2017 г. в Пловдив-град ГЕРБ спечели 5 мандата, "БСП за България" - 3, Обединени патриоти - 2 и Воля - 1.

Листата на БСП в Пловдив ще води Корнелия Нинова и се очаква втората позиция да е за сегашния депутат от гражданската квота проф. Иво Христов. Най-много гласове за третото място получи сегашната депутатка Теодора Халачева. Следват я д-р Любомир Паунов, юристът Недялка Петрова, студента-медик Никола Ванков, политолога Таня Николова, Димитър Михайлов, Веселин Димитров и др. 4, 10 и 16 място са определени за коалиционни партньори и гражданска квота.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук