ВМА откри още една зала за ваксиниране. Вече могат да се имунизират по 20 души едновременно (СНИМКИ)
От днес във Военномедицинска академия е разкрита втора зала, в която се осъществява имунизацията срещу COVID-19 съгласно Националния ваксинационен план и обявените „зелени коридори” за всички граждани, които желаят да се ваксинират с препарата на AstraZeneca. Създадена е организация, която позволява да бъдат ваксинирани по 20 души едновременно.Наблюдава се повишен интерес от страна на хората, […]

От днес във Военномедицинска академия е разкрита втора зала, в която се осъществява имунизацията срещу COVID-19 съгласно Националния ваксинационен план и обявените „зелени коридори” за всички граждани, които желаят да се ваксинират с препарата на AstraZeneca.

Създадена е организация, която позволява да бъдат ваксинирани по 20 души едновременно.


Наблюдава се повишен интерес от страна на хората, като за последните няколко дни във ВМА са ваксинирани над 3000 души.

"Хората наистина проявиха зрялост и виждаме мотивация в целия спектър от възрасти - най-възрастният ни ваксиниран е на 96 г., а най-младият - на 18 г. Напрекъснато обясняваме ползите от ваксините. Ние трябва да се ваксинираме, за да прекършим гръбнака на тази епидемия. Трябва да можем да се движим свободно, да работим свободно, да се радваме на децата си, на родителите си. И това ще стане само чрез ваксина – с нищо друго", коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук