Богдан Кирилов: Получихме още 25 740 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech
25 740 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech (Пфайзер и Бионтех) са получени днес в страната ни. На 25 февруари се очакват още 12 000 дози от Moderna (Модерна). Това информира изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, предаде БНР. До края на седмицата ще има и нови количества от Оксфордската ваксина, предстои потвърждение […]

25 740 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech (Пфайзер и Бионтех) са получени днес в страната ни. На 25 февруари се очакват още 12 000 дози от Moderna (Модерна).

Това информира изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, предаде БНР. До края на седмицата ще има и нови количества от Оксфордската ваксина, предстои потвърждение за точната дата и точните количества.

"Тъй като беше взето решение от ваксинационния щаб, втората доза да се слага на 70-тия ден - т.е. 10-тата седмица, което е заложено и в кратката характеристика. Всички налични в страната дози се прилагат, без да се изчаква".

Кирилов допълни, че се наблюдава много ниска честота на нежеланите реакции - под 2 на 1000 ваксинации, това потвърждавало профила на безопасност и данните на клиничните изпитвания. Става въпрос за локални реакции на мястото на поставяне на инжекцията.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук