80 кг максимално тегло за руснаците предложи политик, 100 – за чиновниците
Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски предложи да се определи максималното тегло от 80 кг за руските граждани, и 100 кг за длъжностните лица, които явно трябва така да внушават респект.Политикът твърди, че държавата харчи много пари за хора с наднормено тегло, както и за тяхното „лечение и диета“. Следователно е необходимо да се установи определен […]

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски предложи да се определи максималното тегло от 80 кг за руските граждани, и 100 кг за длъжностните лица, които явно трябва така да внушават респект.

Политикът твърди, че държавата харчи много пари за хора с наднормено тегло, както и за тяхното „лечение и диета“. Следователно е необходимо да се установи определен праг, който не може да бъде надвишен.

„Хората, които се чувстват нормално, получават по-малко пари от държавата. Казах още през 2014 г., преди почти седем години: нека да заложим праг от 80 килограма “, поясни политикът в ефира на радио „Комсомолская правда“.


Парламентаристът изчисли и теглото на руските държавни служители. „Теглото на чиновника - 100 кг и не повече. Какво е това – 120, 150 кг?", възмути се Жириновски.

За да предотврати затлъстяването, националистът предложи да се дадат препоръки на хората за здравословен начин на живот.

По-рано Жириновски призова студентите да не гонят отлични оценки.

Превод и редакция: DarikNews

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук