Македонският вицепремиер: Захариева говори скандални неистини
Вицепремиерът по европейските въпроси на РСМакедония  Никола Димитров заяви, че съгласуваността на Република Северна Македония с Общата външна политика и политиката за сигурност /ОВППС/ на Европейския съюз е 92%, според доклада на Европейската комисия за 2019 г., предаде агенция МИА. В отговор на изявление на българския външен министър Екатерина Захариева, публикувано в македонската преса - […]

Вицепремиерът по европейските въпроси на РСМакедония  Никола Димитров заяви, че съгласуваността на Република Северна Македония с Общата външна политика и политиката за сигурност /ОВППС/ на Европейския съюз е 92%, според доклада на Европейската комисия за 2019 г., предаде агенция МИА.

В отговор на изявление на българския външен министър Екатерина Захариева, публикувано в македонската преса - че съгласуваността на Република Северна Македония с ОВППС е под 50%, Димитров коментира във Фейсбук, че това е "скандална неистина", като посочи цифрите от доклада ЕК от октомври 2020 г., отнасящ се за 2019 г.

Димитров призова за предпазливост в изказванията, "особено когато става дума за леснодостъпна информация".

Той подчерта, че с изявлението на българския външен министър се създава впечатление, че идеята е да се "очерни съседа", което не е "нито приятелско, нито европейско".

Източник: БНР

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук