Каракачанов: Ако не беше ВМРО Истанбулската конвенция щеше да бъде приета у нас
„Резултатите на евроизборите даде повод да участваме сами на изборите. Освен това, доколкото знам, Валери Симеонов е водил преговори с Веселин Марешки месец преди да се разделим с НФСБ. Най-голямата грешка на Обединените патриоти беше включването на Волен Сидеров, който спря да се интересува от политика, а започна да слуша музика и да дрънка на […]

„Резултатите на евроизборите даде повод да участваме сами на изборите. Освен това, доколкото знам, Валери Симеонов е водил преговори с Веселин Марешки месец преди да се разделим с НФСБ. Най-голямата грешка на Обединените патриоти беше включването на Волен Сидеров, който спря да се интересува от политика, а започна да слуша музика и да дрънка на барабани в столичните заведения“. Това заяви председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов.

„ВМРО е влизала в парламента, случвало се е да не влезе в историята си. За нас беше важно, че нещата, които залагаме на дневен ред се случват. Никой не вярваше, че ще устоим на Скопие или пък, че минималните пенсии ще станат 300 лв. Има една българска поговорка: „обещава като на циганска сватба“. Аз обещавам, че това, което сме правили досега, ще продължим да го вършим в следващия парламент“, каза още Каракачанов.

„Аз не правя разлика, дали армията ни ще се превъоръжи със западен или с източен партньор. Когато сключваме договори за нова техника обаче, сключваме договори със страни, които са членове на НАТО“, допълни военният министър.

Аз обещавам едно - че ще работим както досега - в полза укрепване на българщината, на една силна българска държава. 

"Ние казваме какво сме направили в момента, защото би следвало хората да се ориентират и да вярват на този, който може да покаже какво е направил, а не на този, който обещава светлото бъдеще някъде далеч в бъдещето", каза Каракачанов.

Той подчерта, че всеки може да види резултатите в отбраната:

"Българската армия е институцията с най-висок обществен рейтинг в момента и това се дължи не само на мен, а това се дължи на политическия и военния екип, с който работихме тези 4 години", заяви Каракачанов.

Семейството, училището, вярата и армията са основните институции, върху които се крепи държавността, подчерта той.

"Няма никакво съмнение, че ВМРО ще бъде в следващия парламент. Въпросът не е в това, а какво се прави в следващия парламент, защото ние заедно с колегите от управляващата коалиция може да кажем какво направихме в този мандат", каза Каракачанов.

Припомни, че на изборите преди година и половина също са участвали самостоятелно.

"ВМРО не е някакво проектче, създало се около някаква пандемия или от някаква криза илиз ащото левите били на власт или десните били на власт, ВМРО има своята кауза - това е кауза от повече от едно столетие, кауза на укрепване на държавността и зашита на българщината и българската нация, така че в една кампания ние винаги вдигаме нашите резултати", каза лидерът на ВМРО.

Каракачанов припомни, че още от 2019 г. на евроизборите и на местните избори са се явявали като самостоятелна партия и постигнатите резултатите вероятно са дали самочувстие на ВМРО, че се справя сама.

"Аз също така смятам и това беше мнението на над 80% от нашия съвет - 101 човека. Имахме такова заседание и след заседанието като беше взето това решение, аз съм уведомил г-н Симеонов, но доколкото чувам те са водили от месец преди това разговир с г-н Марешки за коалиция, така че едва ли са с нещо изненадани. Ние с Марешки разговори не сме водили, не сме имали намерение и няма да водим", каза Каракачанов.

Според него е важно, че "Обединени патриоти в тези два мандата, в които бяха заедно, успяха да постигнат много полезни неща, а оттук нататък всеки тръгва по своя път и надявам се, че отново ще се срещнем".

По думите му грешната конструкция в коалицията с НФСБ е, че през 2014 г. са включили партия "Атака".

"И то не толкова партията като хора и личности, колкото нейният лидер, който влизайки в парламента, спря да се интересува от политика", каза Каракачанов.

Македонският политически елит генерира голяма омраза спрямо българите. Репресията и натискът върху българите там се засили, включително от висши държавни служители, коментира министърът на отбраната.

"Например, един държавен служител призова българите да бъдат екстрадирани в България, друг призова там, където има българи в Република Северна Македония, да бъдат бити и заплювани. Изключително арогантно и цинично изказване си позволиха и спрямо българския външен министър госпожа Захариева, каза Каракачанов.

Не виждам защо било Байдън или някой друг би следвало да подкрепя подобна политика. Би следвало да се преценява, че в ЕС има достатъчно проблеми. Един нов проблем и то на Балканите, ако той не бъде решен по нормален начин, е излишен за всички",каза още Каракачанов.

Ако не беше ВМРО Истанбулската конвенция щеше да бъде приета у нас, подчерта Каракачанов.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук