Здравният министър разпореди организация за ваксиниране на хора извън приоритетните групи
Преди минути здравният министър разпореди на РЗИ-тата в страната да провеждат следната организация за ваксиниране на хората, които не попадат в приоритетните групи на националния план за ваксиниране - свободен достъп до ваксините ще има целодневно събота и неделя, в следобедните часове на работната седмица и при необходимост ще бъдат отваряни денонощни кабинети в болници, […]

Преди минути здравният министър разпореди на РЗИ-тата в страната да провеждат следната организация за ваксиниране на хората, които не попадат в приоритетните групи на националния план за ваксиниране - свободен достъп до ваксините ще има целодневно събота и неделя, в следобедните часове на работната седмица и при необходимост ще бъдат отваряни денонощни кабинети в болници, определени от РЗИ.

По-рано днес здравният министър увери, че има достатъчно ваксини.

„Всеки български гражданин, независимо от здравния му статус, може да бъде ваксиниран. Няма да остане гражданин, който да иска да бъде ваксиниран и да не бъде”, каза още проф. Ангелов.

Изборът на ваксини обаче ще е факт, когато започнат да идват регулярните количества. Въпреки това, министър Ангелов е категоричен, че и трите, които се поставят в момента, са достатъчно ефективни. 

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук