Джон Кери: Светът има само 9 години до климатичната катастрофа
Специалният пратеник на Белия дом по въпросите на климата Джон Кери предупреди, че светът има само 9 години да действа, за да избегне климатична катастрофа. „Около 2030 г. е времето, когато трябва да сме на истинския път за спиране на нивото на глобалното покачване на температурата с 1,5 градуса“, ​​каза Кери пред "Фокс Нюз", цитиран от […]

Специалният пратеник на Белия дом по въпросите на климата Джон Кери предупреди, че светът има само 9 години да действа, за да избегне климатична катастрофа. „Около 2030 г. е времето, когато трябва да сме на истинския път за спиране на нивото на глобалното покачване на температурата с 1,5 градуса“, ​​каза Кери пред "Фокс Нюз", цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че преди три години учените са казали, че имаме 12 години, за да избегнем най-лошия сценарий по отношение на климатичната криза. 

„Изминаха три години, така че остават около девет години. Няма място за повече отпускане. Този път няма лъжи и преструвки. Очевидно искаме да предотвратим климатичната катастрофа да стане „новото нормалното“, каза Кери, намеквайки за смъртоносните снежни бури в САЩ.

Кери заключи, че популярното мнение е, че изменението на климата се отнася само до повишаване на температурата, а не до понижаване, добавяйки, че промените се отнасят до всички метеорологични условия.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук