Бил Гейтс посочи причината за енергийния колапс в Тексас Бил Гейтс
Гибелта на хора в Тексас поради прекъсване на електрозахранването би могла да бъде предотвратена, според създателя на Майкрософт Бил Гейтс, както съобщава Си-Ен-Ен, цитирана от БГНЕС. Милиардерът отговори на твърдението на губернатора на Тексас Грег Абът, че причина за масовото прекъсване на електрозахранването са замръзналите вятърните турбини . Според Гейтс проблемът е в централите, работещи […]

Гибелта на хора в Тексас поради прекъсване на електрозахранването би могла да бъде предотвратена, според създателя на Майкрософт Бил Гейтс, както съобщава Си-Ен-Ен, цитирана от БГНЕС.

Милиардерът отговори на твърдението на губернатора на Тексас Грег Абът, че причина за масовото прекъсване на електрозахранването са замръзналите вятърните турбини . Според Гейтс проблемът е в централите, работещи с природен газ.

"Това не се дължи на зависимостта от възобновяеми източници (енергийни източници) ... Това са електроцентралите на природен газ, които не са били устойчиви на атмосферни влияния. А те биха могли да бъдат. Това струва пари, но е взето компромисно решение, което не сработи и е трагично, че това доведе до смъртта на хората", каза Гейтс.

Необичайно студено и снежно време обхвана няколко региона на Съединените щати и причини смъртта на поне 58 души. Тексас бе сред най-тежко засегнатите щати. Според портала Poweroutage.com 261,9 хиляди души остават без ток в страната.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук