Ципрас: Ако Договорът от Преспа не съществуваше, Турция щеше да бъде на северната ни граница
"Ако Договорът от Преспа не съществуваше, днес Турция нямаше да бъде само на изток и югозапад от нас, тъй като Турция също е в Либия, тя би била и на северната ни граница".Това заяви лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас в интервю за четири гръцки телевизии, предаде БГНЕС. Говорейки за гръцко-турските отношения, Ципрас накратко се спря […]

"Ако Договорът от Преспа не съществуваше, днес Турция нямаше да бъде само на изток и югозапад от нас, тъй като Турция също е в Либия, тя би била и на северната ни граница".

Това заяви лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас в интервю за четири гръцки телевизии, предаде БГНЕС.

Говорейки за гръцко-турските отношения, Ципрас накратко се спря на Договора от Преспа и спомена трите меморандума със Северна Македония, които все още не са ратифицирани от парламента, критикувайки сегашното гръцко правителство и премиера Мицотакис.

"Не е сериозна картина за страната, че от една година тя не е ратифицирала ключовите аспекти на Договора от Преспа, Меморандумите за сътрудничество, които са полезни за Гърция, тъй като няма самочувствие или увереност, че нейните депутати ще гласува за тях. Дали мисли, че международната общност не вижда това? Че нашите съседи не го виждат? Не виждат ли, че той е слаб премиер в това отношение? Не искам да говоря твърде много за Договора от Преспа. Ще кажа само едно нещо: ако Договорът от Преспа не съществуваше, днес Турция нямаше да бъде само на изток и югозапад от нас, тъй като Турция също е в Либия, тя би била и на северната ни граница", каза още Ципрас.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук