Марин Райков: Всички граждани на ЕС трябва да бъдат поставяни при еднакви условия (ВИДЕО)
Гражданите на България, както и тези на Естония, Литва и Словения, попаднаха в група от държави, в която няма да могат да кандидатстват за отстъпки за трудови визи за Великобритания. „Това не е преднамерен акт към гражданите на тези страни. Въпреки това всички граждани на ЕС трябва да бъдат поставяни при еднакви условия". Това обяви […]

Гражданите на България, както и тези на Естония, Литва и Словения, попаднаха в група от държави, в която няма да могат да кандидатстват за отстъпки за трудови визи за Великобритания.

„Това не е преднамерен акт към гражданите на тези страни. Въпреки това всички граждани на ЕС трябва да бъдат поставяни при еднакви условия". Това обяви посланикът на България във Великобритания Марин Райков в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Не може българските граждани да бъдат поставяни в различно положение от тези от другите страни от ЕС. Ако визите за сезонните работници българи във Великобритания са по-скъпи, това е конкурентно предимство за гражданите на други европейски държави”, каза още той.

„Това е така, защото съответният предприемач, който ги наема ще предпочете да наеме работници, чиито визи са на по-ниска цена”, допълни той.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук