3500 домакинства в Атина четвърти ден са без ток след снежната буря „Медея“
Около 3500 домакинства от седем квартала в северните райони на Атика, край Атина, все още са без ток поради снежна буря, която удари района в понеделник вечерта и вторник, съобщава Македонската информационна агенция (МИА) от Атина, цитирана от скопското електронно издание “Курир“ и "Фокус". Операторът на електроразпределителната мрежа съобщава, че техните екипи продължават да работят […]

Около 3500 домакинства от седем квартала в северните райони на Атика, край Атина, все още са без ток поради снежна буря, която удари района в понеделник вечерта и вторник, съобщава Македонската информационна агенция (МИА) от Атина, цитирана от скопското електронно издание “Курир“ и "Фокус".

Операторът на електроразпределителната мрежа съобщава, че техните екипи продължават да работят на терен, за да отстранят проблемите в конкретните населени места.

Поради снежната буря в северната и източната част на района на Атика паднали дървета и клони са причинили щети по електропреносната мрежа, а някои домакинства са били без ток повече от три дни.

За хилядите домове, останали без ток, разходите за разпределителната мрежа ще бъдат приспаднати от сметките през февруари.

От опозиционната СИРИЗА са отправили парламентарно питане кой ще поеме отговорността за „престъпната некомпетентност на държавния механизъм“ и трагичната ситуация в северните и източните предградия на Атика.

Те заявяват, че според оценките на общините, над 250 000 домакинства са останали без ток, вода, отопление и заснежени улици много часове.

Според гръцката метеорологична служба снежната буря, която удари района на Атика в понеделник вечерта е била най-силната през последните 40 години, като сняг е валял в продължение на 36 часа в Атика и 24 часа в Атина, натрупвайки снежна покривка от около 20-25 сантиметра.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук