Христо Иванов: Марешки е винаги щастлив да служи като изтривалка на управляващите
Господин Марешки може би трябва да си изясни с какво се занимава министърът на правосъдието, но не очаквам да положи такива интелектуални усилия. Марешки е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с това да подменя истини, факти, да лъже, да подменя изобщо лицето на управлението. Това е класически пример на […]

Господин Марешки може би трябва да си изясни с какво се занимава министърът на правосъдието, но не очаквам да положи такива интелектуални усилия.

Марешки е представител на една многолюдна категория в българската политика, която се занимава с това да подменя истини, факти, да лъже, да подменя изобщо лицето на управлението. Това е класически пример на човек, натрупал парите си с доста съмнителен бизнес, който прокуратурата го е хванала за врата, човек, осъден на втора инстанция, винаги щастлив да служи като изтривалка на управляващите.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред бТВ по повод думите на лидера на "Воля" Веселин Марешки, който нарече Иванов "пропаднал политик", както и че "само пълен идиот може да твърди, че Марешки строи незаконно в Морската градина". По думите на Марешки Христо Иванов се е договарял с управляващите, когато е бил министър, да се "осакатят правата на българите в чужбина, като се е договорил да има само 35 секции в САЩ и Канада".

Не е в правомощията на министъра на правосъдието да се занимава с такова строителство, каза Иванов и допълни, че има документи, че строителство е незаконно.

"Важното в случая е, че г-н Марешки ме обвинява, че съм се договарял за ограничението на секциите на българите в чужбина. Това се случва 2016 г., когато аз съм си подал оставката и не съм в политиката и протестираме заедно с моите съмишленици, с които след това основахме "Да, България!" срещу това", категоричен е съпредседателят на "Демократична България".

Според него "човекът, който тогава прокара това решение и който каза на българите в чужбина - "Не ни се мотайте в краката", е Валери Симеонов, с когото Марешки в момента прави коалиция". Иванов обясни, че това е човекът (Валери Симеонов - б.р.), който "служи за лице на орязването на правата на българите в чужбина и че това е национално престъпление".

Христо Иванов добави, че има близо 2 млн. българи в чужбина, които вместо да се стремим да им гарантираме правата, ги отблъскване, защото искаме една малка, лесна за контролиране, управляване и мачкане страна. Г-н Марешки е част от тази технология.

Относно това дали според него "Демократична България" ще влезе в следващия парламент, съпредседателят на партията обяви, че "ще се получи". Той добави, че очаква резултати, които ще дадат възможност да бъдат незаобиколим фактор в парламента и да налагат дневен ред. "Не търсим предварително оправдание да атакуваме резултатите от изборите. Няма да правим политика от това", обясни още той.

"Именно заради това направихме платформата "Ти броиш", в която вече има достатъчно регистрирали се доброволци. Това ще позволи във всяка секция да сложим хора да следят какво се случва с нашите гласове. Борим се за това всеки от тях да може с телефона си да излъчва пряко във Фейсбук момента на отчитане на бюлетините", каза Христо Иванов.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук