Хаос, опашки и напрежение белязаха старта на масовата ваксинация в Пловдив
Началото на масовата ваксинация в РЗИ-Пловдив претърпя частичен провал. Желаещите да си поставят ваксини се редяха на опашки, за които нямаше ред, информира от място репортер на Радио Пловдив. Към 11:30 хора, дошли за ваксиниране с посочен от РЗИ час 8:30, още не бяха минали през имунизационните кабинети. Пред едно от помещенията за ваксинация бяха […]

Началото на масовата ваксинация в РЗИ-Пловдив претърпя частичен провал. Желаещите да си поставят ваксини се редяха на опашки, за които нямаше ред, информира от място репортер на Радио Пловдив.

Към 11:30 хора, дошли за ваксиниране с посочен от РЗИ час 8:30, още не бяха минали през имунизационните кабинети.

Пред едно от помещенията за ваксинация бяха струпани над 30 души, проветряване на въздуха на практика нямаше, а противоепидемичните мерки на практика не се спазваха.

"Ако някой от записаните за ваксинация точно на 19 февруари не може да бъде ваксиниран на същия ден, може да го направи и в следващите дни. Мястото му в списъците и дозата от ваксината, предназначена за него, не се губи", заяви заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

В рамките на днешния ден в Пловдивска област трябваше да бъдат ваксинирани 1000 души. Това стана, след като здравното министерство изпрати разпореждане към регионалните здравни инспекции в страната.

Целта е 10 000 души да си поставят първа доза, с което да се ускори темпът на ваксинация.

За днешната кампания бе използван препаратът на компанията „АстраЗенека“, чийто реимунизационен период е до 75 дни.

Част от имунизациите ще бъдат поети от семейните лекари. Ваксини ще се поставят в ДКЦ-та и в сградата на РЗИ. Очаква се да бъдат имунизирани и членовете на двете Районни избирателни комисии.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук