Пак скандал в НС! ГЕРБ отхвърли предложението на БСП за изслушване на Борисов и Фандъкова
Председателят на парламента Цвета Караянчева изненадващо направи предложение от името на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова по случая със загиналото от ток дете, предаде Нова телевизия. Предложението на председателя на парламента не беше прието от депутатите от мнозинството. Това предизвика острата реакция на опозицията. Премиерът Бойко Борисов […]

Председателят на парламента Цвета Караянчева изненадващо направи предложение от името на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова по случая със загиналото от ток дете, предаде Нова телевизия.

Предложението на председателя на парламента не беше прието от депутатите от мнозинството.

Това предизвика острата реакция на опозицията.

Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да отговарят на въпроси в парламента във връзка с 16-годишното момче, което загина от токов удар от шахта пред МБАЛ "Св. Иван Рилски". Това искане на БСП предложи лично председателят на НС Цвета Караянчева. То обаче бе отхвърлено от депутатите с 59 гласа "за", 90 "против" и 17 "въздържали се".

Караянчева получи поздравления от депутата от левицата Георги Свиленски, че предложила премиерът и столичният кмет да дойдат в парламента - искане, което парламентарната група на ГЕРБ  отхвърли.

Стигна се и до прегласуване на предложението, но то отново бе отхвърлено със 69 гласа "за", 92 "против" и 12 въздържали се.

Спорът между управляващи и опозиция продължи с друга тема - въпросите и питанията до министър-председателя в парламентарния контрол. "Вчера в национален ефир г-жа Дариткова обави, че всички въпроси и питания отправени към министър-председателя са противоконституционни", каза Георги Свиленски и цитира правилника на парламента, в който се отбелязва, че премиерът трябва да отговаря в НС по политиките в страната.

25 питания и 35 въпроса са отправили депутатите на БСП към Борисов. От тях 24 въпроса и 20 питания са върнати, каза още Свиленски. Те са свързани с политиката за страната за вътрешната сигурност, епидемиологичната обстановка, геополитическата криза, икономическата политика на правителството, въпроси относно дейността на ДАНС и политиката на правителството по отношение на ваксинациите.

"Не трябва да допускате да бъдат връщани питанията на опозицията. Те касаят пряко управлението на държавата", добави зам.-шефът на червената група.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук