Илияна Йотова: 148 години по-късно заветът на Левски не е изпълнен
"Много думи са излишни. Аз съм от хората, които не само на този ден, а винаги, когато минавам покрай този паметник, се вглеждам в тези очи, на този барелеф и според мен така трябва да го прави всеки българин и всеки да се съизмерва с този образ и това, което ни остави като завет. "Това […]

"Много думи са излишни. Аз съм от хората, които не само на този ден, а винаги, когато минавам покрай този паметник, се вглеждам в тези очи, на този барелеф и според мен така трябва да го прави всеки българин и всеки да се съизмерва с този образ и това, което ни остави като завет. "Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова, която поднесе цветя на паметника на Апостола на свободата в София.

„За съжаление, 148 години по-късно заветът на Левски не е изпълнен. Свободата я имаме, но остава въпросът за вътрешната ни свобода - доколко сме силни, доколко неговото дело е преди всичко, както той ни завеща, доколко сме допуснали достойни българи да ни управляват, така че да бъдем равни с европейските народи, имаме още много да работим в тази посока“, каза още вицепрезидентът.


Живеем във време, в което много зависи как и накъде ще тръгне България, допълни Илияна Йотова.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук