Белият дом: САЩ няма да поканят Русия да се върне обратно в Г-7
Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви на брифинг в петък, че САЩ няма да поканят Русия обратно в Групата на седемте, известна като Г-7. Псаки добави, че такава покана трябва да се предлага само в партньорство с други членове на организацията. По-рано през деня президентът Джо Байдън обвини руския си колега Владимир Путин, че […]

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви на брифинг в петък, че САЩ няма да поканят Русия обратно в Групата на седемте, известна като Г-7.

Псаки добави, че такава покана трябва да се предлага само в партньорство с други членове на организацията.

По-рано през деня президентът Джо Байдън обвини руския си колега Владимир Путин, че се стреми да "отслаби европейския проект" и "да подкопае трансатлантическото единство".

По време на конференцията по сигурността в Мюнхен Джо Байдън отбеляза, че предизвикателствата, които Москва представлява, са различни от онези по отношение на Китай, но те са също толкова реални, колкото и е "по-лесно Кремъл да тормози, отколкото да преговаря".

Президентът подчерта, че Вашингтон и неговите съюзници искат да гарантират, че всички хора ще могат да "определят собственото си бъдеще" чрез демократични средства.

Байдън също така посочи, че САЩ и техните партньори трябва да "защитават, да се борят, да укрепват и да обновяват демокрацията", за да направят света по-безопасен за всички хора, добавяйки, че "заедно можем да победим всяко предизвикателство".

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук