Байдън иска да облекчи процедурата за получаване на гражданство от мигранти
Американският президент Джо Байдън и демократите в Конгреса предложиха радикални промени в имиграционната политика на САЩ, които ще предвидят осемгодишна процедура за получаване на американско гражданство за близо 11 милиона души, живеещи в САЩ нелегално, предаде АП, цитирана от БНР.Лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър и съпартиецът му сенатор Робърт Менендес официално внесоха […]

Американският президент Джо Байдън и демократите в Конгреса предложиха радикални промени в имиграционната политика на САЩ, които ще предвидят осемгодишна процедура за получаване на американско гражданство за близо 11 милиона души, живеещи в САЩ нелегално, предаде АП, цитирана от БНР.

Лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър и съпартиецът му сенатор Робърт Менендес официално внесоха в Конгреса законопроекта за реформа на имиграционната политика, съобщи Шумър на страницата си в Туитър, отбелязва БТА.

„Радвам се да представя заедно с Робърт Менендес и демократите в Сената „Закона за гражданството“, който реформира разрушената ни имиграционна система“, се посочва в съобщението.

„Имаме икономически и морален императив да прокараме голяма, смела и инклузивна имиграционна реформа“, заяви Менендес.

Проектозаконът представлява скъсване с политиката на правителството на бившия президент Доналд Тръмп и части от него вероятно ще срещнат опозиция от страна на мнозина републиканци. Байдън призна, че може да приеме по-частичен подход, ако съумее да прокара отделни значими положения на проектозакона.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук