Христо Проданов: Подготвяме сигнал в Прокуратурата срещу кмета на София
Внасяме сигнал в Прокуратурата срещу кмета на София, продължаваме да искаме изслушването на Фандъкова и Борисов. Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус". Проданов поясни, че сигналът е свързан със сутрешното телевизионно участие на кмета на София Йорданка Фандъкова."В сигнала […]

Внасяме сигнал в Прокуратурата срещу кмета на София, продължаваме да искаме изслушването на Фандъкова и Борисов.

Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Проданов поясни, че сигналът е свързан със сутрешното телевизионно участие на кмета на София Йорданка Фандъкова.

"В сигнала до прокуратурата се позововаме на твърденията на кмета на Столична община от сутринта за това, че не изключва възможността в управляваната от нея община да има корумпирани хора, които взимат пари под масата и издават незаконни разрешителни. Не само си ги затварят, те ги покровителстват. Покровителстването на тези нарушения води до отнемане на човешки животи", продължи Проданов.

"Свидетели сте, че днес за пореден път ПГ на "БСП за България" във връзка с трагичния инцидент, случил се в София, поиска изслушване на министър-председателя и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и на столичния кмет и заместник-председател не ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова. За съжаление, управляващото мнозинство в парламента всячески се опитва да скрие корупцията и истината за това как се управляват София и България. Ние ще продължим с нашите искания за изслушване на премиера Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова и нейната оставка", заяви още Проданов.

Вероятно ще намерят бушон, кото да е поредната изкупителна жертва за случая с 16-годишното момче, категоричен бе Христо Проданов.

"Нашето искане е да се разбере кой пуска тока на корупцията", изтъкна той.
Според него Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов са хората, които стоят най-високо в управлението на града и в управлението на управляващата партия.

"За това ние като парламентарна група ще продължим с настояването си те да дойдат и да бъдат изслушани в Народното събрание", каза Христо Проданов.

Искаме изслушване на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова не защото премиерът не е виждал залата на парламента, а защото такива павилиони няма как да станат без политически чадър, заяви другият заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

"Мога да ви предложа награда да обявим за някой, който има незаконен павилион без политическа подкрепа. Няма как да се случи. Веднага ще дойдат инспекторат, ЧЕЗ, "Софийска вода" и ще го ликвидират на момента", заяви Георги Свиленски.

По думите му този павилион не е един. "Сега един павилион уби дете, но такива павилиони са безброй в София. Това без политическа протекция няма как да се случи в Столична община. Понеже 12 години управляват ГЕРБ - 2 години кмет Борисов, 10 години кмет Фандъкова - затова искаме те да дойдат и да отговорят: има ли политическа подкрепа за тези обекти", заяви още Свиленски.

Ще настояваме за извънредно заседание на Столичния общински съвет по случая с 16-годишното момче, каза пък общинският съветник от БСП Диана Томова.

"Ние ще настояваме председателят на Столичниято общински съвет да свика извънредно заседание на съвета, на което да бъде изслушан кметът на Столична община и главният архитект не само по конкретния случай", каза още тя.

"Ако г-н Герджиков не изпълни това си задължение, ще призовем всички общински съветници от Столичния общински съвет да внесем подписка за свикване на такова извънредно заседание, защото истината трябва да излезе наяве", заяви още Томова.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук