Станислав Анастасов: България има нужда от ускорено развитие и ДПС има програма за това
"Ако след 10 г. пребиваване на едни хора във властта България е на дъното в класациите на ЕС, на следващото поколение не трябва да завещаем това. България има нужда от ускорено икономическо развитие и ДПС има съответната програма за това“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ зам.-председателят на партията Станислав Анастасов. По думите му през тези 10 […]

"Ако след 10 г. пребиваване на едни хора във властта България е на дъното в класациите на ЕС, на следващото поколение не трябва да завещаем това. България има нужда от ускорено икономическо развитие и ДПС има съответната програма за това“.
Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ зам.-председателят на партията Станислав Анастасов.

По думите му през тези 10 г. се прави политика на „харесвам – не харесвам“, „обичам – не обичам“ и накрая сметката я плащат българските граждани.

"Следващото Народно събрание ще има много тежка задача. Ще трябва да се направи много тежък избор от всички партии – дали искаме ускорено развитие на страната или искаме да продължим да затъваме", изтъква той.

"ДПС има ясна програма – чист въздух, чиста вода, чиста храна, модерни
технологии, дигитализация и включване на активните граждани във формирането на политиките и решенията", допълни Анастасов.


„Това ще са най-важните избори от 1989 г. насам, защото състоянието на
демокрацията и икономиката са в същото състояние, каквото 89-а очакваше като промяна“, коментира Анастасов думите на лидера на партията Мустафа Карадайъ.

"Има нужда да се възстанови нормалността в политиката, има нужда да се възстанови демокрацията и държавността. Трябва да се възстанови авторитетът на институциите и нормалният диалог между тях – нещо, за което говорим от години“, допълни той.
На въпрос защо не виждаме Делян Пеевски в парламента, Анастасов заяви, че той е съвносител на много законопроекти и „има своята активна роля, дори да не е всеки ден там“.


„Има много депутати от сегашното управляващо мнозинство, които всеки ден ходят на работа и няма резултат. Г-н Пеевски като част от ДПС също е колективен играч. Ние действаме колективно и внасяме законопроектите заедно“, каза още зам.-председателят на ДПС.
По отношение на изказването на Цветан Цветанов, че ако гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС, Станислав Анастасов заяви, че той е човекът, който е ходил да иска подкрепа от тях.

"За г-н Цветанов има много неща, които трябва да се изговорят. Г-н Цветанов беше човекът, който стоеше пред вратата на ДПС да иска подкрепа", отбеляза Станислав Анастасов.

Той подчерта, че ДПС се давали подкрепата си само за политики относно устояването на евроатлантическите ценности на България

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук