Рязък спад на заразяванията в Англия след локдауна
Наблюдава се рязък спад на заразяванията с коронавирус в Англия от януари насам, предава БНР. Проучване на Лондонския имперски колеж показва, че заразяванията са намалели с две трети от началото на локдауна, а в Лондон - с цели 80%. Нивото на заразявания обаче все още е високо, подобно на това през септември миналата година. Въпреки […]

Наблюдава се рязък спад на заразяванията с коронавирус в Англия от януари насам, предава БНР.

Проучване на Лондонския имперски колеж показва, че заразяванията са намалели с две трети от началото на локдауна, а в Лондон - с цели 80%. Нивото на заразявания обаче все още е високо, подобно на това през септември миналата година.

Въпреки че това са междинни резултати на базата на повече от 85 000 теста на произволно избрани хора, то изводът несъмнено е, че социалното дистанциране и строгите ограничения дават резултати.

Ръководителят на проекта професор Пол Елиот коментира, че намаляването на случаите на заразявания е „много окуражителна новина“. Спад на заразяванията се наблюдава във всички възрастови групи. Очаква се скоро премиерът Борис Джонсън да оповести и нови данни за ефекта на ваксините върху разпространяването на вируса преди в понеделник да изложи така наречената „пътна карта“ за „постепенно предпазливо излизане от локдауна“, по неговите думи.

В интервю за Би Би Си професор Елиот заяви тази сутрин, че никой не иска да бъде в локдаун по-дълго време от необходимото, но все още има основания за притеснения, защото въпреки добрите новини нивата на заразявания са подобни на тези от септември и броят на пациентите с Covid-19 в болниците е като през първата пълна на пандемията, така че с облекчаването на мерките трябва много да се внимава.

Междувременно бе съобщено, че ново проучване показва, че се увеличава броят на желаещите да работят като медицински сестри, „вдъхновени от саможертвата на персонала на националното здравеопазване“.

Подадени са повече от 60 000 заявления за курсове и обучение за медицински сестри, което е с една трета повече от предишната година.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук